fredag 22 maj 2009

California here we go!

Klockan lokal tid är 22.14 och jag befinner mig för tillfället på Holiday Inn i Monterey, California. Känns som att vi varit här hur länge som helst men det är trots allt bara andra hela dagen på den här sidan jordklotet.

Resan hit gick bra. Lång var den men jag och E lyckades få en hel rad för oss själva vilket var bra. Såg Grand Torino (mycket bra!), åt tråkig mat, sov lite, försökte att inte störa mig på de som satt framför osv. Byte av plan i Seattle var tufft. Det är verkligen Big Foot-country med innevånare som ser ut som de kommer direkt från en spelning med Def Leppard (pour some sugar on meeeee). Sen ankomst i San Francisco på Marriot men sköna rum så det var helt ok. Gårdagen var en lång informativ historia på SFSU med rundvandrning, information, paneldiskussion, mingel osv. Mycket trevligt men vi var trötta efteråt varvid planerna för kvällens middag i The Mission blev utbytta mot ett besök på John's Grill som visade sig vara den restaurang där Riddarfalken från Malta skrevs och delvis utspelade sig. Coolt!

I dag ahar vi ätit frukost på underbara 50-talshaket Mel's Diner, träffat student och Mr M för att prata utbyte samt påbörjat resan ner till Los Angeles. Vi kör jordens största bil vilket känns helt rätt eftersom vi har jordens största packning. LO är super att ha med och hade inget emot att följa med oss på en shoppingresa på Kaliforniens största outlet mall. Det var inte lika bra shopping som i fjol men jag kom ändå därifrån med x antal byxor etc. Känns helt ok!

I kväll kom vi till Monterey efter en visit i Steinbeck-country runt Salinas. Vi bor på Holiday Inn (en upplevelse) och har ätit middag med utsikt över Stilla Havet och dess sjölejon och pelikaner. Mmmmmm.

Imorgon fortsätter resan sökderut förbi Hearst Castle (spooky scary) och ytterligare nreråt. Är supertrött men mycket nöjd med resan så här långt!

1 kommentar:

Erika sa...

Jag är avundsjuk!