måndag 25 maj 2009

NAFSA - dag 1

Så var konferensen igång! Woho! Jag vaknade tidigt, tidigt och åt lite (vi har fått kollektiv mathunger tidigt på mornarna här), sen vaknade jag vid 6.30 av att LA Marathon drog igång utanför hotellfönstret. Ganska snart visade det sig att vi hade starten på loppet inte lång ifrån där vårt hotell ligger. Jag kunde således höra startskottet på tv för att sedan hinna till fönstret lagot för att se poliseskorten lotsa de första löparna nerför Figueroa Street. Visade sig sedan att vårt hotell var intressant även på vägen tillbaka för löparna eftersom målgången inte låg så långt ifrån oss heller. Vi spenderade därför delar av morgonen med att heja på löpare längs med vägen medan vi väntade på en lucka så vi kunde ta oss till konferenscentret.

Förmiddagen gick åt till att registrera oss och hämta våra konferensväskor (surprise, de var vita, vi är i Kalifornien), scouta runt i lokalerna och lokalisera kollegor. Jag träffade några från EAIE i fjol och sen några av de från NAFSA i fjol. Mycket trevligt. Ganska snart började dock mötena men nu är jag tillbaka på hotellet, redo att sova med några möten, middag och nätverkande i ryggen.

Imorgon blir det en heldag med frukostmöte, säga hejdå till blåvalen, möte, möte, möte, möte, möte och sen en rad receptions på kvällen som avslutas sent sent. Mycket givande och trevligt.

Vi bor vägg i vägg med Staples Center där LA Lakers ikväll spelade mot Denver Nuggets. Nuggets vann och därmed går seminfinalen vidare in i fas 'bäst av tre'. E var där och vi är avundsjuka. Det hade varit hur coolt som helst att vara där men vi hade trevlig middag istället.

Saker vi har lärt oss idag: det finns restauranger (*host*Roy's*host*) där vi inte kan koderna varvid de lägsta servitörerna viker din servett åt dig om du går på toa och inte har vikt servetten riktigt..., Scion kan vara en cool bil beroende på var du befinner dig i USA, vi tycker den är ful, Frozen Margaritas är att dö för!, man springer inte snyggt när man joggat i 4 timmar, det finns en hel del talang i maratonfältet, magkatarr är inte roligt och vädret i LA är oförutsägbart.

Godnatt.

Inga kommentarer: