lördag 23 maj 2009

En dag på vää-ää-äägen...

Efter en heldag med morgonpromenad längs med Canary Row (lokaliserade rådjur i trädgård, ätandes buske), frukost på Inn-et (mkt bättre än vad vi hade väntat oss), rundtur runt 17 mile road förbi Pebble Beach (golfbanan som kommer att hysa 2010 US Open i golf), diverse foton på Lone Cypress (där vi funderade över varför ingen sett att det finns ett Almost Lone Cypress bredvid), springande från små ekorrar med nyfikna näsor (den var söt tills att den blev nyfiken) på vägen i den stora fina blå bilen har vi landat i San Luis Obispo, blivit matade och bosatt oss på Quality Inn. Dagen har varit otrolig med biltur längs med Highway 1. Vi har njutit av mile på mile av Big Sur med höga höjder, skrämmiga broar, kurviga vägar, gott fika, trevligt sällskap, jetlag-dippar och hotelljakt. Höjdpunkten var dock när vi kommit ur Big Sur (vi konstaterade att trots att det var vackert hade det gärna fått vara lite kortare) och dök på en strand med ca 1000 stycken elephant seals. De luktade inte mys direkt, mer typ som om 1000 farbröder spenderat några veckor i havet och sen landat på stranden tillsammans med en hög alger. Men, de var otroliga i sina bjässekroppar, liggandes huller om buller (L döpte det till sälmacka)och skrämmiga när de började mucka med varandra. Uppenbarligen hade alla krypit upp ur det blöta för att föröka sig. Ett enda stort swingers party med andra ord.

Efter Big Sur och elephanterna styrde vi kosan söder mot Hearst Castle (ett gigantiskt kitsch-palats på ett berg mitt ute i ingenstans) men det visade sig att boendet var lite av ett problem. Det enda som fanns var en uppsättning hotell och motell som var som tagna ur en skräckfilm där Geisha Old Lady försökte sälja motellrum genom att pruta 10 dollar från superdyrt till lite mindre superdyrt. Vi valde således att skippa Hearst till förmån för Obispo. Med mer tur än skicklighet lyckades vi även få någonstans att bo. Således bor vi och ett gäng ungdomar intryckta på ett inn. Jag, I och L delar rum medan LOR bor själv. Alla har vi herr Bruce som håller ett vakande (om än suspekt) öga på oss.

Obispo är trevligt, omgivet av höga berg och Stilla Havet. Inte lika gemytligt som Monterey men ändå trevligt. Imorgon bär det av till Santa Barbara och slutligen till Los Angeles och Hotel Figueroa som ska inhysa oss resten av vistelsen i Kalifornien.

Idag har vi lärt oss en hel del saker:

Spyglass är en lång enögd kikare, elephant seals luktar illa och parar sig i grupp, what happens at NAFSA stays at NAFSA, det går att få in 9 resväskor, tre administratörer och en prefekt i en stor Nissan Pathfinder, när prefekten trycker på fel knapp på nyckeln tutar bilen högt och ljudligt i protest, gå inte på toa på MacKinley's (eller vad det hette) i Obispo för där finns äckliga tjejer som vomerar på toadörrar, om du inte hittar bilen - tryck på nyckelknappen tills att bilen själv talar om var den är, frukt växer inte längs med Highway 1 och lufkonditionering är döden för hälsan.

Klockan är 22.47 på kvällen och nu ska tre administratörer sova. Godnatt!

Inga kommentarer: